nieuws

06 aug 2001, 00:12

Theo Venema: “Verbetering bewegwijzering werd tijd”

Onlangs werd bekend dat de bewegwijzering op en rond de Grote Markt verbeterd wordt. Theo Venema, voorzitter van de Groningen City Club(GCC), is blij met deze beslissing. “Wij pleiten daar al jaren voor, ik ben blij dat de gemeente nu eindelijk gehoor geeft aan onze oproep.” De GCC is de verenging van binnenstadondernemers en maakt bovendien deel uit van het Grote Markt-forum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Venema is het van groot belang dat er een duidelijke bewegwijzering komt. “Nu lopen bezoekers vaak verdwaald door de stad en dat kan natuurlijk niet,” vindt de voorzitter. “Als stad zijn we er verantwoordelijk voor dat toeristen op een relaxte manier een bezoek kunnen brengen aan Groningen. En een duidelijke bewegwijzering kan daar mede toe bijdragen.”
Voor de voorzitter is het onbegrijpelijk dat de weg naar publiekstrekkers niet duidelijk staat aangegeven. “Elke stad in Nederland van enige omvang en met historische waarde heeft de bewegwijzering goed geregeld,” zegt hij. “Waarom Groningen dan niet?” Op dit moment staat volgens Venema alleen op de hoek van de Vismarkt en Stoeldraaierstraat een paal die de richting wijst. Dat is volgens Venema veel te weinig. “Er is lange tijd gedacht dat de interactieve informatiezuilen in de stad voldoende informatie boden, maar dat blijkt niet het geval te zijn."
Venema pleit ervoor dat alle gebouwen in de binnenstad, die van enige toeristische waarde zijn, straks op de borden terug te vinden zijn. “Dus niet alleen de Martinitoren, maar alle historische gebouwen die voor toeristen interessant kunnen zijn.” De voorzitter van de GCC bekent dat hij in het verleden illegaal wat aan de bewegwijzering heeft gedaan. “Toen zat de VVV nog aan het Kattendiep en hebben we op het station bordjes opgehangen die wezen waar de VVV zat.”