nieuws

18 apr 2014, 08:08

The Passion trekt 20.000 mensen

The Passion trekt 20.000 mensen

Zo’n 20.000 mensen hebben gisteravond in de stromende regen genoten van het evenement The Passion. Op de Vismarkt, waar het muzikale evenement plaatsvond, stond het al ver voor half negen helemaal vol. Ook op de Grote Markt waar The Passion op grote schermen te volgen was, was het druk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voorafgaand aan het muzikale gedeelte trok een stoet van de Euroborg naar de Vismarkt, waarbij een groot lichtgevend kruis werd meegedragen.

 

The Passion was het best bekeken televisieprogramma van gisteravond. Meer dan 3,2 miljoen mensen volgden het spektakel op tv.

 

The Passion werd voor de vierde keer georganiseerd door de EO/RKK. De musical, waarvan de cast onder meer bestaat uit bekende Nederlanders, vertelt het paasverhaal van het sterven en de wederopstanding van Jezus. Op deze editie waren 20.000 mensen afgekomen.

 

Beau van Erven Dorens trad op als de verteller, zanger Jan Dulles van de 3JS vertolkte de rol van Jezus en Simone Kleinsma speelde Maria.

 

The Passion is in zijn vierjarig bestaan een echte kijkcijferhit geworden. Vorig jaar trok het muzikale passiespel 2,3 miljoen kijkers, het jaar daarvoor waren het er 1,7 miljoen. De eerste aflevering werd gezien door 980.000 mensen.