nieuws

27 aug 2001, 00:12

‘The Grand Terp’ trekt meer bezoek; tentoonstelling verlengd

De tentoonstelling ‘Reis door het landschap’ in het kader van Via Dorkwerd trekt de laatste weken extra bezoek. Daardoor heeft de organisatie van deze manifestatie in de opmerkelijke kunst-terp op het Zernike terrein besloten de tentoonstelling te prolongeren. Ook een watertaxi, waarmee men vanuit de binnenstad naar het speciale paviljoen kan varen, blijft langer in de vaart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens woordvoerder Herma Hekkema heeft de tentoonstelling tot nu toe zo’n 16.000 bezoekers getrokken. Wanneer de trend van de laatste weken zich doorzet, zouden dat er uiteindelijk wellicht 20.000 kunnen worden.
De Via Dorwerd tentoonstelling blijft te bezoeken tot 17 september. Dat is een week langer dan gepland. Reden voor de verlenging is het feit dat verschillende groepen van instellingen, onderwijs en bedrijfsleven zich de laatste tijd aanmelden voor arrangementen. De vraag naar dergelijke arrangementen is zo groot dat deze niet allemaal voldaan kunnen worden wanneer de expositie inderdaad de 10e september zou sluiten.
Na de manifestatie zal de kunstzinnige terp hoogstwaarschijnlijk weer afgebroken worden. Er waren nog geluiden van mensen die vonden dat de terp eigenlijk behouden zou moeten blijven. Maar volgens Herma Hekkema is er geen serieuze actiegroep voor opgericht. Bovendien zal het heel lastig worden om er een invulling aan te geven die rendabel te maken is. Dar betekent dat de terp in oktober hoogstwaarschijnlijk weer verdwijnt.
De manifestatie ‘Via>Dorkwerd – het bijzondere Groningen’ richt de aandacht op het nooordelijke terpen- of wierdenlandschap. Centraal staat het Reitdiepdal, dat een van de oudste cultuurlandschappen van Europa herbergt. De manifestatie is het geesteskind van de Britse filmregisseur Peter Greenaway.