nieuws

08 mei 2013, 09:09

Terug naar het begin: cultureel festival in o.a. kerk Appingedam

Kunstenaars die experimenteren met muziek, dans, theater, beeldende kunst, poëzie en zich daarbij laten inspireren door de mogelijkheden van oude kerken en andere bijzondere, historische gebouwen. Dat is in een notendop het culturele festival ‘Terug naar het begin’, dat nog tot met 12 mei op de agenda staat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het decor van het festival vormen Appingedam en omliggende wierdendorpen, bekend van hun karakteristieke kerken. Ook borgen, kloosters en bijbehorende tuinen worden ingezet als podium.

Zo is de Nicolaïkerk van Appingedam 9 mei het decor van een dansvoorstelling van het Groningse gezelschap ‘Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club’. In het kerkje in Oosterwijtwerd vindt diezelfde dag een optreden plaats van de vrolijke liedjesschrijver Marike Jager. Pauline Broekema, verslaggeefster bij het NOS-journaal, geeft 10 mei in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum een lezing over haar zoektocht naar vragen als ‘Waar kom ik vandaan? Waar ligt het begin? Wie waren mijn voorouders?’

Het thema van deze editie is De Terugkeer, en daarmee ‘het verlangen’, ‘de melancholie’ en ‘het onbereikbare’. Het festival viert dit jaar haar eerste lustrum.
www.terugnaarhetbegin.nl