nieuws

05 sep 2000, 00:12

Tegenstanders parkeergarage Grote Markt slijpen de messen

De tegenstanders van een parkeergarage slijpen de messen. Ze zijn klaar voor de strijd, die moet lijden tot de komst van een referendum waarin de plannen door de Groningse bevolking kunnen worden afgeschoten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds het gisteren formeel mogelijk is geworden om handtekeningen in te zamelen om een referendum aan te vragen, zijn de leden van het Comité Geen Gat in de Grote Markt meteen al begonnen met het inzamelen. De leden verwachten dat het een eitje zal worden om het benodigde aantal van ruim vierduizend handtekeningen te krijgen. Ze baseren hun optimisme op het feit dat er in juni al 4600 handtekeningen ingezameld werden voor een ‘inleidend verzoek’.
De leden van het comité zullen vanaf nu iedere week op zaterdag en donderdagavond aanwezig zijn op de kop van de Herestraat. Stadjers kunnen daar hun handtekening zetten, en kunnen zich ook aanmelden om mee te helpen. Donderdag zal het comité aanwezig zijn op de braderie in Helpman en op de Autoloze zondag (24 september) zal het comité zeker ook van zich laten horen.