nieuws

19 feb 2001, 00:12

Tegenstanders garage Grote Markt: ‘Voorstanders hebben zichzelf overschat’

Het Comité Geen Gat in de Grote Markt lijkt af te stevenen op een klinkende en historische overwinning in het referendum van komende woensdag. Volgens woordvoerder Evert Hassink van dat Comité hebben de voorstanders van de plannen voor de Nieuwe Noordzijde zichzelf overschat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hassink zegt een en ander in het Groninger Dagblad Stad van afgelopen zaterdag. Hij reageert daarmee op enquetes van de Groningse media volgens welke de plannen komende woensdag door de bevolking van Groningen zullen worden weggeblazen. In de analyse van Hassink is de winst van GGGM ook te danken aan overschatting van de voorstanders. Deze hebben de campagne gevoerd via de politieke partijen PvdA, CDA, VVD en D66.
‘Maar politieke partijen trekken niet meer. Bovendien is gebleken dat de partrijen onderling ook nog eens verdeeld zijn’. Het Comité heeft zelf 250 vrijwilligers ingezet voor het verspreiden van folders en heeft 8000 affiches verspreid.
Volgens het Comité zal er, wanneer de plannen na woensdag inderdaad van de baan zijn, een nieuw plan gemaakt moeten worden, waarbij in een proces van onderhandelingen compromissen gesloten zullen worden.