nieuws

05 feb 2001, 00:12

Tbc-onderzoek GGD Groningen uitgebreid naar 1500 buitenlanders

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en de GGD in Groningen gaan ongeveer 1500 buitenlanders opsporen voor een tbc-onderzoek. Het gaat om studenten en andere gasten van de universiteit, die mogelijk een besmetting hebben opgelopen in café Het Paard van Troje. Daar werkte vorig jaar een barman die aan de besmettelijke ziekte lijdt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het café ligt pal naast het universitaire Guesthouse. ,,Uit ervaring weten we dat mensen die in dat gastenverblijf logeren regelmatig een bezoek brengen aan het café’’, aldus voorlichter W. Jansen van de RuG.
Uit een onderzoek van de GGD onder mensen in de naaste omgeving van de barman kwamen begin dit jaar al 18 besmettingen aan het licht. Bij tbc-tests op bijna 1600 bezoekers van de kroeg kwamen nog eens 33 besmettingen aan het licht. De GGD oordeelt op basis van deze resultaten dat een nog uitgebreider onderzoek noodzakelijk is.
De universiteit gaat proberen alle studenten en andere bezoekers van het Guesthouse op te sporen en aan te schrijven met het verzoek zich bij hun plaatselijke huisarts te laten onderzoeken.