nieuws

15 dec 2012, 13:01

Symbolisch hart op Grote Markt in Groningen

Op de Grote Markt in Groningen is donderdagavond 27 december, de avond na Kerst, een bijzonder evenement. Duizenden kunnen dan gezamenlijk een hart of ander symbool vormen. Het initiatief dat op de avond na Kerst wordt georganiseerd, draagt geen expliciete religieuze boodschap maar haakt aan bij de gedachte van saamhorigheid. Op het midden van de Grote Markt zal er met zoveel mogelijk mensen verschillende lichtgevende symbolen worden uitgebeeld; van een Facebookduim icoon tot een hart voor de stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Verbinding is het thema dat op donderdagavond 27 december op de Grote Markt in Groningen symbolisch wordt uitgedrukt. Tussen 20.00 – 22.00 uur zijn bewoners en bezoekers van de binnenstad welkom om samen verschillende symbolen te vormen waaronder een groot hart voor de stad.
InnerCity Groningen is een beeldend en ervaringsgericht evenement. Het is een initiatief vanuit het stadsdeel Binnenstad en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Groningen. InnerCity verwijst naar het hart van de binnenstad en om die reden zijn bewoners en bezoekers van de binnenstad Groningen welkom. De initiatiefnemer is geïnspireerd door de wereldwijde dag van Interconnectedness (lees: onderlinge verbondenheid); een dag waarop wereldwijd initiatieven plaatsvinden die laten zien dat mensen op vele manieren met elkaar in verbinding staan.


Tribune


De kunst is aan de deelnemers om het symbool zo herkenbaar mogelijk te vormen. Daarbij dient de live registratie op een projectiescherm als een spiegel. De tribune van het tijdelijke VVV kantoor biedt toeschouwers de mogelijkheid om het symbool vanuit de hoogte te bekijken. Gedurende InnerCity zal er muziek en een consumptie aanwezig zijn. Ook is er gelegenheid voor een gesprek rondom het thema ‘verbinding anno 2012/2013’.
Ideeën voor een symbool?
 

Heb jij ideeën voor een symbool dat je graag ziet uitgebeeld? Of wil je iets van jouw ervaring rondom het thema delen? InnerCity is te vinden op Facebook:

https://www.facebook.com/InnerCityGroningen.