nieuws

04 apr 2013, 21:09

Swingin’ Groningen keert bij 20ste editie op 13, 14 en 15 juni terug naar de kroeg en de clubs

De 20e editie van Swingin’ Groningen vindt plaats op 13, 14 en 15 juni. Een bijzonder jubileum en daarom volgens de organisatie bij uitstek een gelegenheid om een nieuw initiatief te lanceren: de Swingin’ Groningen Showcase. Na 19 edities gaat Swingin’ Groningen weer een klein beetje ‘Back to the Roots’; terug naar de kroeg en de clubs met aandacht voor talentvolle beginnende bands.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Swingin’ Groningen biedt beginnende bands binnen het festival een springplank. Bands spelen in de kroegen en de clubs om zichzelf in de kijker te spelen en een groter publiek te bereiken.

In een notendop


Donderdagavond 13 en vrijdagavond 14 juni vindt de Swingin’ Groningen Showcase plaats. De organisatie selecteert 5 binnenlocaties (kroegen en clubs) in de stad Groningen. Per avond worden er per locatie 2 bands geprogrammeerd. Dat betekent dat er ruimte is voor 20 bands om deel te nemen aan de showcase.

 De organisatie nodigt professionals – waaronder de programmeurs van alle jazzfestivals aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals, agency ‘s, producers en boekingskantoren – uit om te komen kijken tijdens de showcase avonden. En natuurlijk wordt het onderdeel goed gepromoot, zodat ook het publiek goed vertegenwoordigd is.

De organisatie is op zoek naar jazz crossover bands (jazz, blues, soul, funk) waarbij originaliteit, kwaliteit en authenticiteit de belangrijkste ingrediënten vormen.