nieuws

07 aug 2001, 00:12

Survivalen voor amateurclochards onder Parijse bruggen

Collega’s die elkaar willen leren kennen onder barre omstandigheden, hoeven niet voor de zoveelste keer naar de Ardennen om daar ondersteboven door stromende beekjes te tijgeren. Vanaf volgende maand kunnen avonturiers ook in hartje Parijs ‘ teambuilden’, als tijdelijke ‘clochards’ . Want: ‘’Heeft u zich nooit afgevraagd hoe het is om op deze manier te moeten leven? Vast wel…’’, vermoedt de folder waarin het avontuur wordt aangeprezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze bizarre overlevingstochten naar Parijs, Brussel of een stad naar wens voorzien inderdaad niet in een gerieflijk verblijf in hotelkamers met hete douche en warm bed. ‘’Deelnemers worden naar de stad gereden en moeten het daar zelf redden’, vertelt directeur Bart Janssens van Kamstra Travel uit de Eemshaven. Deelnemers zitten als het tegenzit bijna twee dagen zonder eten.
Daarbij brengen ze onder meer de nacht door in een kartonnen doos onder een brug. ‘’Dat is afzien,’’ voorspelt Janssens. ‘’Tenzij ze er zelf in slagen geld te verdienen met het tekenen van portretten of iets anders, dan kunnen ze zelf een potje koken,’’ lacht hij. Pas aan het einde van het avontuur kunnen ze weer in een hotel eten en lekker slapen.
De autoriteiten ter plekke worden vantevoren ingeseind en om toestemming gevraagd om eventuele arrestaties wegens landloperij te voorkomen. Tot dusverre zijn de betalende amateurclochards in de meeste plaatsen echter welkom. Is Janssens niet bang dat het soms link kan worden in de Parijse of Brusselse nacht? ‘’Er is begeleiding van onze mensen die de omgeving goed kennen en al te gevaarlijke plekken worden vermeden.’’