nieuws

14 aug 2000, 00:12

Supporters FC Groningen krijgen inspraak in nieuw stadion

Supporters van FC Groningen krijgen inspraak in de bouw van het nieuwe stadion. Op initiatief van de club formeert de supportersvereniging de komende weken een werkgroep die de wensen en voorkeuren van de fans gaat inventariseren. De samenwerking moet resulteren in een stadion waar de fans zich thuis voelen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De club wil fouten zoals bij de bouw van de ArenA en het Gelredome proberen te voorkomen. ‘We willen in het nieuwe stadion de gezellige sfeer die het Oosterparkstadion uitademt behouden’, verduidelijkt financieel manager E. Mulder van de club. De supporters worden van tevoren al gewaarschuwd dat niet aan alle wensen kan worden voldaan. ‘Het moeten wel reële wensen zijn’, aldus Mulder.
Het nieuwe FC Groningen-stadion gaat circa zestig miljoen gulden kosten. In het complex moeten ook grote evenementen plaats gaan vinden; door het veld te liften kan het als dak dienen. De eerste paal moet eind 2001 in de grond gaan, vanaf september 2003 hoopt FC Groningen in het nieuwe thuishonk te kunnen voetballen.