nieuws

07 nov 2000, 00:12

Subsidie OOG Radio wordt stopgezet, voor OOG TV verdubbeld

De noodlijdende lokale zender OOG Radio moet binnen drie maanden een reddingsplan presenteren aan de gemeente om volgend jaar nog een eenmalige subsidie van 75 duizend gulden te ontvangen. Daarna moet de zender zichzelf maar bedruipen, zo heeft het college van B&W besloten. Voor OOG TV trekt het college de volgende drie jaar 1,7 miljoen extra uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De noodlijdende lokale zender OOG Radio moet binnen drie maanden een reddingsplan presenteren aan de gemeente om volgend jaar nog een eenmalige subsidie van 75 duizend gulden te ontvangen. Daarna moet de zender zichzelf maar bedruipen, zo heeft het college van B&W besloten. Voor OOG TV trekt het college de volgende drie jaar extra 1,7 miljoen uit.
OOG TV heeft zonniger toekomstperspectieven. De gemeente wil de tv-zender gaan gebruiken om gemeentelijke informatie uit te zenden tussen de reguliere programma’s in. Voor dat doel krijgt de tv-zender de 1,7 miljoen extra subsidie. De gemeente benadrukt dat OOG TV journalistiek onafhankelijk zal blijven.