nieuws

07 mei 2001, 00:12

Studentenorganisaties lopen universiteitsbeurzen mis door geklungel

De studentenorganisaties Wings en de SIB dreigen hun bestuursbeurzen te verliezen. Zij voldoen dit jaar niet aan de eisen die de RuG stelt voor toekenning van de beurzen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wings was te laat met het inleveren van gegevens en het SIB heeft niet de statuten veranderd zoals de RuG had gevraagd. De RuG ziet de twee verenigingen als ‘gewaardeerde partners’ en had hen graag de beurzen willen geven, maar ‘regels zijn regels’. Voor Wings kwam de weigering als een verrassing. Het bestuur dacht ten onrechte dat het vorige bestuur de beursaanvragen goed had geregeld.
Beide organisaties zijn actief op het gebied van internationalisering. Het SIB (Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen) organiseert congressen met internationale sprekers van naam en Wings regelt de opvang van buitenlandse studenten. Beide organisaties moeten het komende jaar op basis van vrijwilligheid functioneren. Ook de Studenten Fractie Groningen loopt beurzen mis. Zij vergisten zich in de deadline en stuurden hun gegevens werden per ongeluk zes dagen te laat op.