nieuws

02 dec 2000, 00:12

Studenten RuG moeten vijf maanden op cijfers wachten

Studenten economie van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) hebben bijna vijf maanden moeten wachten op eindcijfers van tentamens en studieopdrachten die deels al voor de zomervakantie waren afgerond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De deelcijfers van de tentamens waren al langer bekend, maar de docent in kwestie wilde de totale eindcijfers voor de opdrachten pas bekend maken wanneer de hele groep de rapporten die onderdeel van het project uitmaakten had ingeleverd. De snelle studenten raakten echter ongeduldig en drongen er meerdere malen bij hun begeleider op aan de cijfers toch vrij te geven.
De docent in kwestie, prof. dr. D. Kamann, betreurt de opschudding. ,,De situatie verdient zeker geen schoonheidsprijs’’, erkent hij. ,,Je probeert juist soepel te zijn voor je leerlingen, maar omdat de cijfers in één keer moeten worden aangeleverd, gaat het verschil in werktempo je toch parten spelen.’’ Een klein deel van de negentig studenten die het college volgden heeft nog helemaal geen cijfer ontvangen omdat zij hun opdracht nog steeds niet hebben ingeleverd.
Kamann, die al 25 jaar op de universiteit doceert, gaf het vak ‘industrial economics and organisations’ het afgelopen collegejaar als parttime universitair hoofddocent economie. Vanaf september richt de wetenschapper zich volledig op zijn andere functie als hoogleraar bedrijfskunde.
De kwestie wordt door de examencommissie onderzocht; Kamann beschouwt het incident als afgehandeld.