nieuws

13 okt 2001, 00:12

Studenten Hanzehogeschool niet erg tevreden

De Hanzehogeschool in Groningen krijgt van studenten een waardering die onder het landelijk gemiddelde ligt. De Groningse studenten beoordelen hun school met gemiddeld een 6.1. Hoewel dit wel een voldoende is, is het tweetiende punt lager dan het gemiddelde cijfer dat de andere hogescholen in Nederland krijgen. Dat meldt het Nieuwsblad van het Noorden van donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is niet de eerste keer dat het cijfer lager ligt dan verwacht. De school had maatregelen genomen om het cijfer te verbeteren, maar die mochten niet baten. Zo zijn de mediatheken en computervoorzieningen uitgebreid en aangepast. De Hanzehogeschool reageerde dan ook teleurgesteld op de hoogte van het cijfer. "Kennelijk zijn de effecten daarvan nog niet zodanig merkbaar dat het vorig studiejaar tot een grotere tevredenheid heeft geleid," zegt G. Coutinho van de Hanzehogeschool. Ze hoopt dat de verbeteringen wel duidelijk worden bij het komende tweejaarlijks onderzoek, uitgevoerd door de school zelf.
De voornaamste kritieken van de studenten hadden betrekking op de computerfaciliteiten en de bereikbaarheid van studenten. Ook vinden de studenten dat ze te lang op de uitslagen van tentamens moeten wachten.