nieuws

13 sep 2001, 00:12

Studenten Hanzehogeschool in nieuwe kantine naar culinair paradijs

Studenten aan de Hanzehogeschool in Groningen hoeven straks tussen de middag geen broodje meer te eten en hoeven ook niet meer te spraken van ‘even een warme hap nemen’. In een voor een miljoen gulden compleet vernieuwde kantine kunnen ze straks culinair gezien volledig uit hun dak gaan en zich laten meeslepen van de ene culinaire verrukking naar de ander!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hanzehogeschool Groningen is het nieuwe studiejaar gestart met een volledig vernieuwde kantine. Voor ruim een miljoen gulden is de oude kantine verbouwd tot een mooie ruimte met verschillende sferen. Studenten kunnen er terecht voor een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, ze kunnen er studeren of onder het genot van een biertje napraten na een tentamen.
De kantine die vanaf 1 september 2001 wordt beheerd door Van Hecke heeft een aantal onderdelen: er is La Dolce Vita, het eetgedeelte; het Grand Café, een Douwe Egberts brasserie zoals op de Vismarkt; de Web Side, met voorzieningen om e-mail te raadplegen; en Holy Smoke, het rokersgedeelte. Het meubilair is aangepast aan de sfeer van de onderdelen. In het Grand Café ligt bijvoorbeeld een laminaatvloer en staan luxe stoeltjes.
Niet alleen de ruimte is veranderd, ook het aanbod. Naast de gebruikelijke zaken als koffie, broodjes en soep zijn er meer luxeproducten in het assortiment opgenomen. Zo kan men in het Grand Café kiezen uit twintig soorten koffie en lekkere taartjes zoals brownies.