nieuws

06 jun 2001, 00:12

'Studenten aan universiteit kunnen niet schrijven'

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) houdt van 18 tot en met 20 juni een internationale schrijfconferentie. Hoe kunnen studenten beter leren schrijven, is de grootste vraag tijdens de driedaagse bijeenkomst.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De universiteit organiseert de conferentie samen met de onlangs opgerichte European Association for the Teaching of Academic Writing (EATAW). Deze organisatie heeft als doel om het schrijfonderwijs in Europa te verbeteren. Want vergeleken met Amerika is dat nog onderontwikkeld.
Volgens organisator Jacqueline van Kruiningen is het belang van goed schrijfonderwijs in het hoger onderwijs pas de laatste jaren doorgedrongen. “Er is meer aandacht voor kwaliteit in het hoger onderwijs”, legt ze uit. “Maar universiteiten stomen studenten ook steeds meer klaar voor een beroep en daar hoort goed schrijfonderwijs bij.” Tot slot gaan communicatieve vaardigheden een belangrijke rol spelen in het Bachelor/Master-onderwijs.
Tijdens de conferentie komen deskundigen uit de hele wereld aan het woord. In totaal worden er 38 presentaties, zes rondetafeldiscussies en vijftien workshops georganiseerd. Het EATAW is van plan om de conferentie ook volgend jaar te houden.