nieuws

14 sep 2000, 00:12

Studente economie mag jaar gratis studeren

De Groningse studente Quirine Royaards kan een jaar lang gratis studeren. Gisteren kwam zij als winnaar uit de bus van de wedstrijd die de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) uitschreef met als vraag: Wat gebeurt er als vegetarisch eten een wereldhit wordt?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Royaards kwam met het beste essay, en kreeg een cheque van 5000 gulden om een jaar lang gratis te studeren. De studente International Economics and Business heeft volgens de jury een goed economisch inzicht.
Zij stelde in haar opstel dat de opkomst van vegetarisme slechte gevolgen zou hebben voor de veeteelt en visserij, en dat bovendien grond veel duurder zou worden als mensen massaal hun biefstukje in de wei laten lopen: boeren zouden dan namelijk overstappen op akkerbouw, en daarvoor is meer grond nodig.
Veetelers en vissers zouden volgens Royaards overigens niet werkloos worden: zij zouden zich alleen moeten omscholen tot deskundigen in de transportsector. Het bederfelijke vegetarische voedsel moet immers vaker vers worden aangevoerd.