nieuws

21 sep 2000, 00:12

Student ontwikkelt op ‘wonderflat’ digitaal onderwijs

Eén van de bewoners van een studentenflat in Selwerd heeft in zijn vrije tijd een uniek programma voor digitaal onderwijs ontwikkeld. De studentenflats in Selwerd zijn een kleine kraamkamer voor nieuw IT-talent, omdat men er vrijwel gratis kan profiteren van supersnel internet

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om Fred Smulders, derde jaars studenten aan de PABO in Groningen. Hij woont in een flat waar de bewoners gebruik mogen maken van de snelle provider FLITS van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat blijkt de creativiteit van de flat-bewoners behoorlijk te bevorderen.
Zo plaatst Smulders complete lessen voor het basisonderwijs op zijn webpagina lesidee.nl, zo vertelt hij de Universiteitskrant (UK). ‘Het is toch zonde dat al die lessen maar één keer, namelijk tijdens een stage, gebruikt worden? Voortaan kunnen anderen er via de site nu gebruik van maken’, zo zegt hij. De site is weliswaar bestemd voor een beperkte doelgroep, maar trekt toch honderden bezoekers per dag. Hoewel hij grapt dat hij zijn onderwijs-site over een paar jaar voor ‘een miljoentje of zeven ‘ gaat verkopen, en daarmee zijn activiteiten relativeert, is hij toch van plan zijn onderwijs-site verder te ontwikkelen. ‘Het aantal bezoekers wil ik vasthouden. De site levert nu nog niets op, maar ik verwacht dat de sponsors vanzelf komen’, zo zegt hij tegen de Universiteitskrant.