nieuws

28 aug 2001, 00:12

Stichting Vrouwencentrum Groningen organiseert open dag op 1 september

Op zaterdag 1 september 2001 organiseert de Stichting Vrouwencentrum Groningen aan de Oude Boteringestraat 60 een open dag ter introductie van het nieuwe seizoen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er zijn op die dag informatiestands van de verschillende in het pand gehuisveste organisaties te bezoeken, er is een overzicht van de vrijwilligersvacatures van het Vrouwencentrum en er zijn gratis kennismakingsworkshops van de nieuwe aktiviteiten, waaronder Tai-Ji-Tao, stresspreventie en stemgebruik. Café de Koningin en bibliotheek Savante zijn geopend en ‘s middags is er een optreden van cabaretgroep D’Olle Griezen. De dag wordt gevolgd door een swingfeest in café De Koningin, dat om 22.00 uur begint.
De Stichting Vrouwencentrum Groningen is nu ongeveer zes jaar gehuisvest in het pand aan de Oude Boteringestraat 60, samen met een zestal andere vrouwenorganisaties. De meeste medewerksters zijn vrijwilligsters, en worden bij hun werk ondersteund door een aantal betaalde stafleden. Regelmatig worden ook freelance-docenten ingezet voor aanvullende cursussen, workshops en lezingen. De Stichting heeft als doel ruimte te bieden voor aktiviteiten die de positie, gezondheid en het welzijn van vrouwen verbeteren, waarbij veel nadruk ligt op ideeën die vrouwen zelf ontwikkelen en tot uitvoering willen brengen.