nieuws

05 dec 2000, 00:12

Stichting Groninger Kerken maakt geschiedenis spannend voor kinderen

De Stichting Oude Groninger Kerken komt met een opmerkelijk project om noordelijke geschiedenis spannend te presenteren aan Groningse kinderen. Daartoe komt er onder meer een speciale site, genoemd naar ‘Focke’, hoofdpersoon in een avonturenverhaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het kan maar zo zijn dat je volgend jaar Focke tegen het lijf loopt. Focke staat namelijk centraal in dit geschiedenisproject. Hij is de hoofdpersoon van het spannende avonturenboek speciaal door Martine Letterie voor de Stichting Oude Groninger Kerken geschreven. De titel van het boek is "Focke en het geheim van Magnus". Het boek vertelt het verhaal over de 11-jarige Focke, zoon van een hoofdeling uit Stedum. Focke gaat aan het einde van de 14e eeuw naar het klooster in Aduard. Daar wordt hij op pad gestuurd om de relikwieën van de Friese vrijheidsstrijder Magnus op te sporen zodat hij de vrijheid van de Groninger Ommelanden terug kan winnen.
Met de spannende speurtocht van Focke als uitgangspunt worden er diverse activiteiten ontwikkeld. Als eerste staat er een uitzending van Klokhuis op stapel, deze zal eind dit jaar worden uitgezonden. Verder is de stichting druk bezig met de voorbereidingen van veel spannende activiteiten. De hoogste klassen van de basisscholen uit 'Stad en Ommeland' worden op dit moment benaderd voor deelname aan dit unieke project. Het is jammer dat we op dit moment niet meer kunnen verklappen. Vanaf eind december zal de speciale ‘Focke-site’ te bekijken zijn: www.focke.nl. Op deze site zal Focke steeds meer informatie onthullen over dit bijzondere project van de Stichting Oude Groninger Kerken. Dat geschiedenis echt spannend is zal in de komende maanden zeker duidelijk worden.