nieuws

05 jun 2001, 00:12

Sterke stijging ziekteverzuim Groningse ambtenaren

Om onverklaarbare redenen is er plotseling sprake van een sterke stijging van het zieketeverzuim bij Groningse ambtenaren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Schommelde het ziekteverzuim twee jaar geleden rond de 6,5 procent, het afgelopen jaar is dat opgelopen tot 9 procent. Dat heeft wethouder van financiën W. Pattje (PvdA) vanmorgen bekend gemaakt. In een toelichting voor Radio Noord zei hij vanmiddag dat hij zich grote zorgen maakt over het sterk gestegen ziekteverzuim en dat hij het onverteerbaar vindt. Hij wijst er wel op dat het ziekteverzuim bij de overheid in Nederland als geheel sterk stijgt, ‘ maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn’. Wel heeft Groningen eind vorig jaar al afspraken gemaakt met de Arbo-dienst over een aanpak van de problematiek, en sindsdien lijkt er sprake te zijn van een daling.
Financieel staat de gemeente er in elk geval veel gezonder voor. Vorig jaar hield Groningen maar liefst 39 miljoen gulden over. De meevaller zal voor een belangrijk deel worden gebruikt om de schatkist te spekken met 7 miljoen gulden. Ook is er geld voor nieuwbouw van de Milieudienst.