nieuws

29 aug 2000, 00:12

Steeds meer kritiek op nieuwe Groningse treinvervoerder NoordNed

Er komt steeds meer kritiek op de particuliere treinvervoerder NoordNed. Dat bedrijf verzorgt sinds mei de treinen op de lijnen inde provincie, in plaats van de NS. Was het eerst de provincie Groningen die boos was op NoordNed over de wijze waarop de dienstregeling voor treinen wordt onderhouden, volgens de middag-editie van RTV Noord is bij de VVV in Winschoten nu ook de maat helemaal vol.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De middag-editie van RTV Noord meldt dat de VVV in Winschoten minister Netelenbos een brandbrief vol klachten heeft gestuurd over NoordNed. Daarin doet de VVV haar beklag over de belabberde dienstverlening op het Winschoter station. Treinreizigers lopen het VVV-kantoor plat voor informatie, kortingskaarten en wisselgeld voor de kaartjesautomaat van NoordNed.
De VVV heeft eind juli contact gezocht met NoordNed, maar kreeg toen geen enkele reactie. Overigens weigert NoordNed commentaar over het bericht zaterdag in het Nieuwsblad dat dit bedrijf in beroep gaat tegen een enorme boete die is opgelegd door de provincie Groningen. Na anderhalve dag vergaderen laat een woordvoerder van NoordNed weten dit bericht te kunnen bevestigen noch ontkennen en verder geen commentaar te willen geven.