nieuws

17 jun 2009, 17:05

Stadspark Groningen krijgt (even) grootste golfbaan van Europa

Zondag 21 juni wordt het Groninger Stadspark voor één dag omgetoverd tot een 18 holes golfbaan. Het park is die dag het strijdtoneel voor de eerste aflevering van het Rabobank Stadspark Open, een charity toernooi voor bedrijven die het Stadspark een warm hart toedragen. De baan (PAR 65) is ontworpen door golfbaanarchitect Michiel van der Vaart en heeft een lengte van 2154 meter. Daarmee is het de grootste en meest prestigieuze eendags-golfbaan in Europa. De opbrengsten van de dag komen ten goede aan het Stadspark.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De baan is ontworpen door een van Neerlands beste golfbaanarchitecten Michiel van der Vaart van Jol Golf Design (Santpoort, Maarssen). Met de inbreng van Van der Vaart en de ruimte in het Stadspark, wordt de baan de grootste en meeste prestigieuze eendagsgolfbaan van Europa. Van der Vaart stelt: "De baan heeft de meest uitdagende wateroversteek van het Noorden en een schitterende PAR 3 met een green die wel vijf meter lager ligt dan de afslag."

De organisatie verwacht veel publiek. Vooral de wateroversteek nabij het paviljoen, is een mooie plek om de deelnemers aan te moedigen. "Honderd meter water voor je en een aan weers-zijden door enorme bomen bewaakte green, biedt vooral bij de hogere handicappers veel kijkplezier," glimlacht Ritzo ten Cate (voorzitter stichting Stadspark Open). Iedereen die zelf een balletje wil slaan, kan terecht op de driving range, die voor de gelegenheid is aangelegd op de drafbaan. De pro's van B&S Golf Academy verzorgen de gehele dag introductielessen.

Het deelnemersveld telt 46 spelers. Onder hen zijn enkele lage handicappers, waaronder noordelijk talent Leon Broenink (hcp 1.8). "We moedigen het publiek van harte aan om met deze toppers door de baan te gaan, want zij laten zien dat golf erg spectaculair is. Hoe dan ook is een scherp baanrecord met dit spelersveld gegarandeerd," stelt Ten Cate.

Het initiatief wordt warm omarmd door het Groninger bedrijfsleven. Zo werd het ontwerp van de baan bijvoorbeeld aangeboden door Geveke Ontwikkeling en Jol Golfdesign en zijn DSW Stadspark en Van Bergen drie dagen in touw om greens en fairways in shape te krijgen. En ook de prijzenkast is goed gevuld. Met bijvoorbeeld een Porsche 911 voor een hole-in-one, een Audi A3 Cabrio voor een neary en twee speelplekken op het Top of Holland golftoernooi, is het de moeite waard om extra je best te doen.

Het geld dat met de dag bijeen wordt gebracht, wordt geïnvesteerd in het Stadspark. De Groningers konden hun suggesties voor het Stadspark indienen en vanaf donderdag 18 juni kunnen ze hun stem uitbrengen. De opbrengsten worden geïnvesteerd in de doelen, waar het meest op gestemd is.

Meer informatie over het Rabobank Stadspark Open is te vinden op de site stadsparkopen.nl.