Nieuws

Stadspark Cinema van de baan; nu buitenbios op diverse locaties

Het leek zo’n mooi plan: een filmpje pakken middenin het Stadspark. Maar het lijkt er niet op dat dit nog gaat gebeuren. Roland Breteler, initiatiefnemer van Stadspark Cinema, heeft een streep gezet door de plannen. “Na 5 jaar moet ik helaas tot de conclusie komen, dat de Stadspark Cinema ook in de zomer van 2025 of 2026 nog niet open kan gaan. Het is mooi geweest”, zo meldt hij.


Leestijd: 1 minuut

Mogelijk openluchtbioscoop in Stadspark
Mogelijk openluchtbioscoop in Stadspark

Het plan was dat er volgend jaar zomer voor het eerst films te zien zouden zijn in het park. Maar de reacties op de parkbioscoop waren nogal verdeeld. Zowel bij omwonenden als in de politiek waren er zorgen over de impact op de natuur en dieren.

Na vijf jaar plannen maken en proberen de juiste vergunningen te krijgen, gooit Breteler het nu over een andere boeg. In de zomer van volgend jaar start hij met Nomad Cinema. Met een filmtoer langs de mooiste locaties in Groningen Stad en Ommeland. Het idee: een filmpje kijken vanaf je eigen kleed of stoeltje, met ook zelf meegebracht eten en drinken. De organisatie zorgt voor hoofdtelefoons. De bedoeling is dat er films worden getoond op locaties als de Hoornseplas en het Sterrebos.