nieuws

30 okt 2000, 00:12

Stad krijgt ‘International Businesspark Groningen’

In Groningen wordt gewerkt aan de oprichting van het ‘International Businesspark Groningen’. Dat wordt een prestigieus bedrijvenpark aan de westkant van Groningen, langs de A7 bij Hoogkerk.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit Businesspark maakt deel uit van het nog aan te leggen bedrijvenpark Westpoort. Omdat het een kwalitatief hoogwaardig complex moet worden met een grote uitstraling voor Groningen, zijn de voorbereidingen er van nu al begonnen. De gemeente Groningen verwacht dat de Groningse economie de komende jaren fors zal blijven groeien. Mede om die reden wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. Het nieuwste terrein waar aan gewerkt wordt gaat Westpoort heten, en wordt een nieuw soort stadspoort voor mensen die vanuit Friesland, vanuit het westen, de stad binnen komen rijden.
Bij de ontwikkeling van Westpoort zijn diverse partijen betrokken, waaronder de gemeente, DHV Milieu en Infrastructuur en Kuiper Compagnons. Gezien de ligging aan de A7, aan het spoor en aan het Aduarderdiep, zal Westpoort aantrekkelijk zijn voor bedrijven met veel aan- en afvoer van goederen. Meer specifiek wil de gemeente zich richten op grotere, internationaal werkende bedrijven, die zich in Groningen willen vestigen. Voor deze bedrijven, die flinke kavels nodig hebben – vanaf 2,5 hectare – wordt een deel van Westpoort gereserveerd, het ‘International Businesspark Groningen’.
Omdat Westpoort gaat fungeren als een soort entree voor Groningen stelt de gemeente ook hoge eisen aan de kwaliteit van inrichting en architectuur van de gebouwen. Wie meer wil weten over Westpoort kan contact opnemen met de heer Jan Stroomberg, gemeentelijk projectleider. Hij is bereikbaar op nummer: 3678337. Of via e-mail: j.stroomberg@roez.groningen.nl