nieuws

07 okt 2000, 00:12

Springlevende ‘De Groningers’ boos over doodverklaring in GIC

De provinciale politieke partij ‘De Groningers’ is boos over een bericht in De Groninger Internet Courant van vrijdagmorgen volgens welke deze politieke partij zichzelf op zou heffen. Voorzitter ad interim Henk Hoiting stelt dat zijn partij springlevend is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De Groningers’ is een onafhankelijke politieke partij die onlangs mee deed aan de provinciale verkiezingen. Daar behaalden De Groningers zoveel stemmen dat ze bijna een zetel in Provinciale Staten veroverden. Maar binnen De Groningers botert het niet. Dat leidde in juni van dit jaar tot het aftreden van een deel van het bestuur.
Volgens onze bron zou er vrijdagavond een vergadering komen waarin leden zouden voorstellen om de partij ‘De Groningers’ maar op te heffen. Maar een van de oprichters, en voorzitter ad interim, Henk Hoiting, spreekt dat bericht tegen. ‘We moeten gewoon een bestuursvergadering afmaken. En verder is er niets aan de hand’, aldus Hoiting. Hij is van plan om met de partij aansluiting te zoeken bij een landelijke organisatie voor onafhankelijke politieke partijen. Hij staat niet te trappelen om met ‘De Groningers’ samen te gaan werken met de andere onafhankelijke Groningse politieke organisatie, de OPPG van Sjon Lammerts, het vroegere SP Statenlid. ‘Alleen als de OPPG zich redelijk opstelt en meer is dan alleen Sjon Lammerts, dan kunnen we nog wel eens praten over samenwerking’.