nieuws

09 okt 2001, 00:12

Sportpark Esserberg krijgt kunstgrasvoetbalvelden

Op woensdag 10 oktober 2001 vindt er een unieke gebeurtenis plaats in de gemeente Groningen. In Sportpark Esserberg worden dan namelijk de eerste kunstgrasvoetbalvelden van het nieuwste concept in Groningen officieel in gebruik genomen .

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het spelen op kunstgrasvoetbalvelden wordt naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst de normaalste zaak van de wereld. Zelfs in het betaalde voetbal worden voorzichtig al pogingen gedaan om kunstgrasvoetbalvelden in te voeren. Deze kunstgrasvoetbalvelden kunnen in principe het gehele jaar door bespeeld worden en zijn daarom de perfecte oplossing voor het capaciteitsprobleem in sportpark Esserberg.
NOC/NSF heeft groen licht gegeven voor dit unieke project dat als pilot uitgevoerd is door de Grontmij. De officiële ingebruikneming, die verricht wordt door de wethouder van sport en recreatie Robbert Jan Bron, krijgt een feestelijk tintje.Voor de voetballertjes van v.v. Helpman en Be Quick is er een spannende ballonnnenwedstrijd aan verbonden en tevens krijgen zij een voetbal clinic met medewerking van de trainers en spelers van FC Groningen. Er zijn vertegenwoordigers van NOC/NSF en de Grontmij aanwezig die het één en ander kunnen toelichten met betrekking tot de nieuwe kunstgrasvoetbalvelden in sportpark Esserberg. Alle voetballiefhebbers die getuige willen zijn van deze opening zijn van harte welkom op woensdag 10 oktober 2001 om 15:30 uur in Sportpark Esserberg aan de Rijksstraatweg 16 te Groningen.