nieuws

22 aug 2000, 00:12

Spiegelogiecafé van start in Groningen

Een café waar bezoekers elkaar met opbeurende woorden en menselijke warmte ondersteunen. Groningen is de eerste stad waar een ‘spiegelogiecafé’, een instelling speciaal voor dit doel, geopend wordt. Het principe van deze nieuwe praatkroeg is gebaseerd op de ideeën van de bekende schrijver-filosoof Willem de Ridder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij meent dat mensen die elkaar ondersteunen in ‘fanclubs’ daar in hun persoonlijk leven veel baat bij hebben. De naam is afgeleid van de gedachte, dat de fanclubleden elkaar een spiegel voorhouden. ‘En het werkt’, zegt Johan Meijering stellig.
Hij is onder meer eigenaar van het pand waar het café vanaf oktober in te vinden is en initiatiefnemer van soortgelijke projecten. ‘Er is dan een vaste plek, waar mensen gewoon kunnen komen.’ Het eigen onderkomen vergroot de toegankelijkheid van de snel groeiende beweging.
‘Het wordt geen commerciële onderneming. Dat blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat er niet gerookt mag worden, een winstgericht bedrijf zou dat niet durven’, aldus Meijering. ‘We zijn zelfs een non-profit organisatie.’