nieuws

08 sep 2000, 00:12

Spectaculaire demonstraties tijdens open dag brandweer

Benieuwd hoe een auto opengeknipt wordt? Altijd al willen weten hoe een brandblusser gebruikt wordt? De brandweer laat dit en meer zien tijdens de open dag op 9 september.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op het terrein aan de Sontweg zijn ook dit jaar weer spectaculaire demonstraties. Behalve het autoknippen geven duikers een demonstratie in het Eemskanaal. Verder is verkeersorganisatie 3VO aanwezig met een kantelsimulator die laat zien hoe je jezelf het beste kunt bevrijden uit een gecrashte auto. Ook laten brandweermannen zien hoe een gaspak en een warmtecamera werkt. Een team met reddingshonden geeft tenslotte een demonstratie hoe het zoekt naar slachtoffers die onder het puin liggen.
In de garage kunnen de blusvoertuigen, de ladderwagen en andere brandweerauto’s te bezichtigen. Verder kunnen bezoekers de ambulances van de GGD van binnen bekijken, zolang ze niet uitgerukt zijn. Kinderen kunnen onder begeleiding spuiten met een echte brandslang en in elektrische autootjes rijden.
Brandweerliefhebbers moeten 9 september kiezen tussen een bezoek aan de brandweer in Groningen of het bijwonen van de landelijke finale van de brandweerwedstrijden in Uithuizen. Tientallen korpsen uit het hele land strijden daar om het felbegeerde landskampioenschap.