nieuws

14 jun 2001, 00:12

Spectaculaire dansvoorstelling bij oudste dijk van Groningen

De Amsterdamse dansgroep Krisztina de Châtel verzorgt een opmerkelijke dansproduktie in de open lucht aan de rand van een rivier bij de oudste dijk van Groningen. Het gaat om de voorstelling 'Waterlanders' die volgende week woensdag 20 juni in première gaat. Dit in het kader van Via Dorkwerd, dat tot nu toe al vierduizend bezoekers heeft getrokken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de premiere in Groningen is gekozen omdat daar de manifestatie Via Dorkwerd aan de gang is, met veel aandacht voor het karakteristieke landschap. De voorstelling wordt gehouden bij de middeleeuwse Allersmaborg bij Ezinge. Dit kasteeltje is door de choreografe ingezet als requisiet.
Tijdens de voorstelling Waterlanders liet De Chatel zich inspireren door de oneindigheid van de natuurlijke horizon. Ze speelt met de ruimtebeleving door het plaatsen van windmachines en grote transparante cilinders als decorstukken.
De voorstellingen zijn ook nog te zien op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 juni. Het is mogelijk om per bus vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Ezinge te reizen. Reserveren is mogelijk ’s avonds van vijf tot acht op nummer: 06 – 23 88 65 74. Mere informatie is te vinden op de website van Via Dorkwerd: www.viadorkwerd.nl