nieuws

06 nov 2007, 09:09

Speciale bijbel toont Groninger geloofsleven

Nederland is vanaf komend weekeinde een unieke bijbel rijker. De Groninger Bijbel, die naast een letterlijke Nederlandse vertaling ook twaalf verhalen over het geloofsleven in Groningen bevat, is vanaf 10 november in de winkels te verkrijgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de bijbel is gebruikgemaakt van de tekst van de Naardense Bijbel, die in 2004 werd uitgegeven. Schrijver Pieter Oussoren werkte dertig jaar aan de letterlijke vertaling van het Oude en Nieuwe Testament vanuit het Hebreeuws, Grieks en Aramees. Verscheidene auteurs hebben de twaalf verhalen over Groningen geschreven. Het boek telt 1764 pagina's.

De Protestantse Kerkbode Groningen kreeg veel reacties op de artikelen die zij schreef over de Naardense bijbel. ,,Toen de uitgever dit hoorde kwam hij met het voorstel een speciale Groningse variant te maken", aldus de woordvoerder.

Naast de twaalf verhalen over onder meer het klooster in Ter Apel en het levensverhaal van Winschoter dichter Saul van Messel, het pseudoniem van de vader van Ischa Meijer, kent het boek ook 78 pagina's vol kleurenfoto's.

Het eerste exemplaar wordt zaterdag aangeboden aan commissaris der Koningin Max van den Berg. Deze bijzondere editie is een uitgave van Skandalon in samenwerking met de Protestantse Kerkbode, uitgeverij Luinstra en de stichting Oude Groninger Kerken.