nieuws

19 apr 2001, 00:12

Speciaal meestersgilde voor Groninger Kerken

Het Meestersgilde is aan het werk. Speciaal voor Focke en de verborgen schatten uit het Noorden, het regionale geschiedenisproject voor kinderen over de Middeleeuwen, heeft de Stichting Oude Groninger Kerken een 'Meestersgilde' samengesteld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit Gilde bestaat uit enthousiaste mensen die de kinderen op zeer verschillende manieren een bijzondere les over de Middeleeuwen kunnen brengen.
Zo bevat het gilde bijvoorbeeld een dienstmeid die de kinderen laat helpen bij het koken voor haar burgerfamilie, er zijn bouwmeesters die met kinderen gaan bouwen op een middeleeuwse bouwplaats met echte stenen en specie, kinderen kunnen luisteren naar verhalenvertellers, zelf middeleeuwse uithangborden schilderen, middeleeuwse liederen zingen, een echte middeleeuwse kogelpot maken, horen hoe het toeging op een middeleeuws boerenbedrijf, geheimzinnige verhalen over mysterieuze veenlijken, zoeken naar middeleeuwse sporen in het landschap, eeuwenoude kerken eens nader bekijken, klokkenluiden, middeleeuws schilderen, echte heksen, gewoon te veel om op te noemen. De bijna 50 Gildenmeesters gaan in april en mei in Stad en Ommeland naar de scholen toe of de kinderen gaan op stap naar de Gildenmeesters.