nieuws

28 okt 2000, 00:12

Spannende finale 14e Cabaretfestival via internet te volgen

De finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival is vrijdagavond via internet te volgen. Via www.studenten.net kunnen fans die bij de voorverkoop achter het net visten thuis in de huiskamer de zinderende strijd nauwgezet bijhouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kogel is door de kerk: Matanja Pinto, Alkemade & Bloemen en Martijn Loerakker zijn door naar de finale van het veertiende Groninger Studenten Cabaret Festival. Broopwuk, Pieter Jouke de Bildt en Sjok! Werden door de jury niet goed genoeg geacht om vanavond ten tweede male in het cabareteske strijdperk te treden.
Dit maakte juryvoorzitter George van Houts donderdagavond na ampel juryberaad bekend. De uitverkochte zaal was zichtbaar content met het feit dat de evaluaties van jury, anders dan vorige jaren, milder en opbouwend waren.
Het Groningse festival is samen met het Leids, het Amsterdams en het Rotterdamse Camaretten één van de vier groten van Nederland. Onder de winnaars van eerdere edities bevinden zich klinkende namen als Theo Maassen, Creme Fraiche, Ajuinen en Look, Arthur Umbgrove en Jochem Myjer.