Nieuws

Kabelbaan naar Groninger Forum zorgt voor nieuwe politieke spanning

Het Groninger Forum en de kabelbaan blijven voor politieke onzekerheid zorgen in Groningen. Provinciale Staten zijn gisteren akkoord gegaan, maar nu laat de SP in de Groningse gemeenteraad weten nooit in te zullen stemmen met een kabelbaan. Daarmee komt het college van B en W in een lastig parket: de VVD zou alleen akkoord kunnen gaan als er wel een kabelbaan komt naar het Forum. En de SP gaat alleen akkoord als er geen kabelbaan komt.


Leestijd: 1 minuut

De SP in Groningen riskeert een politieke crisis in het college van B en W nu deze partij heeft laten weten haar steun aan het Groninger Forum in te trekken wanneer B en W doorgaan met het kabel-baan initiatief. (Zie:  www.dvhn.nl)

Vertrek van de SP  zou de weg open maken voor de VVD. Die partij was in Groningen steeds gecharmeerd van een kabelbaan.

Raadslid Jan Evenhuis nam daarin zelfs het voortouw. Niet helemaal duidelijk is echter hoe in de VVD-fractie over een kabelbaan gedacht wordt.

De VVD stond er in het verleden sympathiek tegenover, maar zeker oud- fractievoorzitter Betty de Boer en de huidige fractievoorzitter Joost van Keulen hebben zich steeds fel negatief uitgelaten over het Groninger Forum-plan, waardoor niet helder is hoe zij nu denken over een onderzoek naar een kabelbaan.

Dat is opvallend omdat zowel binnenstadsondernemers verenigd in de Groningen City Club, als VNO-NCW Noord, als MKB Noord , de bouw van het Groninger Forum inclusief kabelbaan, zien als broodnodige economische impuls voor de Groninger binnenstad.

In een reactie op een artikel in de GIC laat Joost van Keulen, fractievoorzitter van de VVD, overigens weten wel voorstander te zijn van een kabelbaan. ‘Onzin dat ik tegen een kabelbaan zou zijn’, meldt hij.