nieuws

11 dec 2012, 16:04

SP fractievoorzitter Groningen verlaat gemeenteraad

SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar verlaat op 30 januari de gemeenteraad in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij wordt medeweker van de SP fractie in de Tweede Kamer. Jimmy Dijk wordt de nieuwe voorzitter van de Groningse SP-fractie. Eikenaar gaat vanwege een nieuwe baan verhuizen.


Eikenaar is vanaf de raadsverkiezingen van maart 2006 raadslid en werd eind 2008 fractievoorzitter. Eikenaar: 'De beslissing om nu uit de gemeenteraad te gaan, is een moeilijke. Ik ben verknocht aan de stad en ik heb mij altijd met veel plezier ingezet voor de SP. Maar ik heb toch besloten me nu op een andere plek nuttig te maken voor mijn partij. Als fractiemedewerker zorg in de Tweede Kamer hoop ik bij te kunnen dragen aan een menselijker en socialer Nederland.'


De nieuwe fractievoorzitter wordt Jimmy Dijk, die vanaf 2010 in de gemeenteraad zit. De vrijgekomen raadzetel van Eikenaar zal worden ingevuld door Nicole Temmink. Temmink maakt sinds eind september deel uit van de Groningse gemeenteraad. als tijdelijke vervanger van Ria Rademaker.

De vrij komende zetel van Eikenaar zal permanent door Temmink bezet gaan worden . Rademaker zal de komende tijd vervangen worden door de 57 jarige Cristine van Dijk, zij is op dit moment projectleider bij een patiëntenorganisatie.