nieuws

21 sep 2000, 00:12

Software-gigant ICT kiest voor Groningen

Softwarehuis ICT Automatisering N.V. opent een grote vestiging in Groningen. ,,De belangrijkste reden voor de uitbreiding naar het Noorden is de beschikbaarheid van ict-personeel in deze regio”, aldus ICT-directeur E. Bongers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De onderneming heeft grote moeite met het vinden van hooggeschoold technisch personeel. Hierdoor is uitbreiding bij de bestaande vestigingen moeilijk. De nieuwe afdeling kan binnen een jaar werk bieden aan honderd personeelsleden. “De groei wordt niet bepaald door het werk, dat hebben we genoeg, maar door het aanbod van werknemers”, zegt de ICT-directeur. De nieuwe ICT-vestiging moet in 2001 volledig in bedrijf zijn.
,,Het Noorden is voor ons een gunstige locatie. Elders in het land wordt het bijvoorbeeld met de fileproblematiek niet beter en dat is één van de dingen die steeds zwaarder gaan tellen”, stelt Bongers. ICT zocht een plaats waar programmeerwerk voor onder meer Duitse klanten verricht kan worden. Hoewel er zich wel regelmatig noordelijke sollicitanten zich bij het bedrijf melden, willen die zich niet altijd elders in het land vestigen.
De softwareontwikkelaar heeft reeds drie zogeheten ‘softwarefactories’ in het land. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Op dit moment werken er bij het bedrijf negenhonderd mensen. ICT is de marktleider op het gebeid van de zogeheten embedded software in Nederland. Dit zijn computerprogramma’s die in allerlei apparaten van televisies tot auto’s verwerkt zijn. In het land werken er achtduizend mensen in deze branche.