nieuws

09 okt 2000, 00:12

Snelle trams in aantocht als nieuw vervoermiddel in Groningen

Groningen krijgt er een nieuw openbaar vervoermiddel bij: de sneltram. De kwestie kwam vanmorgen aan de orde tijden een vergadering van Provinciale Staten, zo meldt de eerste editie van het Nieuwsblad van het Noorden vanmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de algemene beschouwingen pleitten GroenLinks en PvdA vanmorgen voor extra geld om de aanleg van de snelle trams tussen Groningen en de omliggende forsenplaatsen te bespoedigen. Want de vraag is wanneer die snelle trams er precies kunnen komen. Om de komst van die snelle trams - ‘light rail’ –te bespoedigen wil GroenLinks het autorijden in Groningen duurder maken door de opcenten op motorrijtuigenbelasting te verhogen. De VVD is het daar niet mee eens.
Overigens heeft het Noorden al tachtig miljeon gulden gereserveerd voor de snelle tramverbinding. Dat is gebeurd in de hoop minister Netelenbos te verleiden om zo snel mogelijk de aanleg van de light-rail te bekostigen. Maar de minister heeft daar niet enthousiast op gereageerd. Daarom stelt Groen Links voor om extra geld vrij te maken, in de hoop daarmee de komst van de light-rail te bespoedigen, zo meldt het Nieuwsblad vanmiddag in de eerste editie. Het college van GS heeft nog niet op het voorstel gereageerd.