nieuws

29 mei 2001, 00:12

SMS-actie Amnesty groot succes

De SMS-actie, die Amnesty International tijdens het bevrijdingsfestival voerde voor de jonge Tsjetsjeense gevangene Adam Abubakarov, is een groot succes geworden. Sinds 5 mei zijn al meer dan 10.000 smsjes verstuurd naar de Russische president Poetin.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens het bevrijdingsfestival in het Stadspark zette de band Kane de muziek stil om een oproep te doen voor Amnesty onder het motto: Stop martelen snel. Ook in de andere steden waar de band optrad deed Kane een beroep op het publiek om een SMS-je te sturen. Aan deze oproep gaf het publiek massaal gehoor. En nog steeds komen dagelijks honderden berichten voor Adam binnen bij Amnesty, dat deze dagelijks doorstuurt naar president Poetin van Rusland. Ook zijn er al bijna 9.000 meldingen binnen van mensen, die regelmatig mee willen doen aan SMS-acties van Amnesty International.
Met de SMS-actie wil Amnesty de Russische autoriteiten oproepen om opheldering te geven over het lot van Adam Abubakarov. Zeker is dat hij gevangen zit en Amnesty vreest dat hij gemarteld wordt. Vanwege het grote succes van deze eerste SMS-actie is een tweede actie van start gegaan voor de Congolees Golden Misabiko Baholelwa.