nieuws

21 feb 2001, 00:12

Smartlappenband DiepTriest: de grootste fanclub ter wereld!

Niet de Backstreet Boys, niet Britney Spears, niet Michael Jackson, Madonna of Prince, maar de Groningse smartlappenband DiepTriest heeft met zeshonderd betalende leden de grootste actieve fanclub ter wereld.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Er is niemand die het officieel kan bevestigen, want er is over fanclubs geen enkele documentatie beschikbaar, maar officieus zijn we honderd procent zeker van onze zaak’’, aldus de vergulde secretaris S. Driessen. Nummer twee, de (eveneens Groningse) Internationale Tina Turner Fanclub, blijft al jaren steken op 350 leden.
,,Natuurlijk hebben Elvis, de Stones of de Beatles meer fans’’, erkent Driessen. ,,Maar de fanclubs zijn volledig verwaterd of versplinterd.’’ De meeste organisaties worden opgericht door tieners, die hun passie na enkele maanden weer verliezen. ,,En in Amerika is het fandom erg gedecentraliseerd: de idolen hebben in elke stad of streek afzonderlijke kleine groepjes aanhangers.’’
Een vermelding in het Guiness Book of Records zit er voor DiepTriest voorlopig echter niet in: het encyclopedische verzamelwerk kent al enkele jaren een stop op nieuwe aanmeldingen.