nieuws

30 jan 2001, 00:12

Slimme Schemer en Tido: ,,It giet oan!’’

,,It giet oan!’’ was de eerste verheugde reactie van Slimme Schemer en Tido op de uitspraak van de rechter om de uitbreng van hun single ‘Jelle’ niet te verbieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het management van de Friese band De Kast had een verbod op het nummer geëist omdat de formatie vond dat het nummer ,,meelift op roem waar De Kast vijftien jaar aan gebouwd heeft.’’
De parodie op de hit ‘Stan’ van rapper Eminem verhaalt over een obsessieve fan die zanger Syb van der Ploeg van De Kast achtervolgt. In het nummer, dat de Groningse twintigers twee weken geleden onder het genot van een fles wijn schreven, rijdt de 17-jarige Jelle met zijn zwangere cavia Sybje het Tjeukemeer in nadat zanger Syb zijn mailtjes en sms-jes niet beantwoordt. ‘Jelle’ werd opgepikt door het lokale radiostation Oog en 3FM-diskjockey Patrick Kicken, die de plaat landelijke bekendheid gaf.
Ook woordvoerder R. van Dulkenraad van platenmaatschappij Arcade was ,,ontzettend blij’’ met de uitspraak. De distributeur werkt met spoed aan de verspreiding van het plaatje en hoopt dat het uiterlijk woensdagochtend overal verkrijgbaar zal zijn. De eerste oplage is vijftienduizend, wat uitzonderlijk hoog kan worden genoemd.
De Kast en haar management waren maandagmiddag voor elk commentaar onbereikbaar.