nieuws

30 okt 2000, 00:12

Sinterklaas opent e-mail adres in Groningen

Sinterklaas gaat met z’n tijd mee. Dit jaar wil hij eens proberen hoe het is om e-mail te gebruiken om de wensen van kinderen te inventariseren. Het e-mail account heeft hij in Groningen aangevraagd

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sint schrijft ons het volgende: ‘Om voorbereid te op alle wensen die binnen komen heb ik een account aangemaakt en zodoende een E-Mailadres gekregen op naam van Sinterklaas. De kinderen mogen mij dan hun verlanglijstje sturen waarna ik op een nader te bepalen datum een antwoord zal sturen’.
Volgens de woordvoerder van Sinterklaas, H. Vegt uit Groningen, gebeurt het steeds vaker dat kinderen zeggen: ‘Papa, waarom kunnen we ons wensenlijstje niet gewoon even e-mailen naar Sinterklaas?’. Vegt had daar geen antwoord op. Daarom besloot hij zelf een email adres aan te vragen. Kinderen die er een mailtje naar toe sturen krijgen dan automatisch antwoord, en krijgen dan het gevoel dat Sint hun wensenlijstje heeft ontvangen. Het is dus niet de bedoeling dat de kinderen een cadeautje krijgen: ze krijgen uitsluitend een ontvangst-bevestiging en weten dat er nu aan het in vervulling laten gaan van hun wensen gewerkt wordt. De uitvoering is dan verder in de handen van de ouders, die dan wel even een copietje van de mail moeten krijgen van hun kinderen.
‘Ik zit zelf niet in de IT-sector. Maar ik heb de indruk dat we er nog veel leukere dingen aan toe zouden kunnen voegen om het voor kinderen nog aantrekkelijker te maken. Daarom vraag ik iedereen die een leuk idee heeft, om dat ook naar het email-adres te sturen’, aldus Hennie Vegt. Hij heeft geen relatie met enig warenhuis of iets dergelijks, het is een particuliere actie, zo benadrukt hij. Het email-adres waar kinderen hun lijstje en mensen met fantasie hun ideeën naar kunnen sturen luidt:
sklaas@mediaport.org Voorbeeld van een standaard-antwoord dat de kinderen krijgen: De Sint is erg blij dat je een briefje hebt gestuurd. Ik zal met mijn pieten proberen de cadeautjes te brengen. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om overal persoonlijk langs te komen. De Pieten zijn al druk bezig met het inpakken van de honderden cadeautjes. Ze zijn nog mooier dan vorig jaar. Sint en Pieten.