nieuws

28 nov 2000, 00:12

Sinterklaas houdt verjaarspartijtje in de Der Aa-kerk

Sinterklaas heeft dit jaar aangeklopt bij de ‘oude St. Nicolaaskerk’ van Groningen, de Der Aa-kerk, met de vraag of hij zaterdag 2 december een overdekt verjaardagsbezoekje mag brengen in de binnenstad. Dit kon de Goedheiligman natuurlijk niet geweigerd worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Der Aa-kerk is sinds 4 april 1246 gewijd aan de heilige Sint Nicolaas. Sint Nicolaas is de tweede beschermheilige naast Onze Lieve Vrouwe waarvan de oude naam, de ‘onze lieve vrouwe Ter Aa-kerk’ is afgeleid.
De Der Aa-kerk is trots Sint Nicolaas te mogen ontvangen op zaterdagmiddag 2 december. We doen de kerk open om 12.00 uur en de Sint wordt dan binnen een uur verwacht. Het bezoek van de Goedheiligman duurt zeker 2 uur en hij neemt een groot aantal Pieten met snoepgoed mee. Sommige Pieten laten dan ook hun kunstjes en wat vaardigheden zien. Verder kunnen kinderen op de foto met Sinterklaas en er zal een sneldichter aanwezig zijn. Hulpsinterklazen kunnen tussen 12.00 en (uiterlijk) 16.00 uur hun pakjes kwijt in het pakjesdepot van de kerk.
Voor de ongelovigen onder ons is er om 14.30 uur een lezing over Sint Nicolaas. De lezing wordt gegeven door mevrouw Weertman, sinterklaaskenner bij uitstek. Belangstellenden kunnen zich hiervoor bij de balie van de kerk aanmelden.
Groninger City Club Om Sinterklaas op gepaste wijze in de kerk te kunnen ontvangen hebben we de hulp van de Groninger City Club ingeroepen. Het hoog bezoek is daar door Tineke Folkers en Grace Meijer met zeer veel enthousiasme ontvangen. Zij hebben duidelijk hun steentje bijgedragen aan de organisatie van de middag. Sinterklaas heeft ons al beloofd dat wanneer de middag een succes wordt, hij zeker volgend jaar terug zal komen. En zo hopen wij op het begin van een lange traditie.