nieuws

27 feb 2001, 00:12

Simon van Hasseltschool in teken van bijzonder theaterproject

De Simon van Hasseltschool staat komende week ( van 26 februari tot en met 1 maart) in het teken van een bijzonder theaterproject. Honderd leerlingen van de school hebben onder leiding van negen kunstenaars en theatermakers, een voorstelling gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het uitgangspunt van de voorstelling is de populaire tekenfilmserie Dragonball Z. Twee dagen lang worden de leerlingen voorbereid door het volgen van verschillende workshops als acteren, muziek, decorbouw en kostuums.
De organisatie van het project is in handen van YetSet, onderdeel van het Kunstencentrum Groningen. Het theaterproject van de Simon van Hasseltschool vindt plaats in het kader van het actieplan Culturele Diversiteit van de Gemeente Groningen. Dit actieplan heeft tot doel theatervoorstellingen te maken met jongeren uit het VMBO/SVO-onderwijs, asielzoekerscentra, jongerencentra en Vensterscholen. Eerder vonden succesvolle projecten plaats op onder meer De Bolster, De Vinkenborgh, Het Alfa-college en in diverse wijkcentra van Stichting Wing.