nieuws

16 mei 2001, 00:12

Schuiling: ‘Sentiment ‘het is hier wel mooi ja’ laat stad in slaap sukkelen’

Wethouder Koen Schuiling (VVD) blijkt nog lang niet klaar met de Grote Markt. ‘’De Markt heeft een grote oppepper nodig. Een likje verf volstaat niet om de versleten Noord- en Oostwand uitstraling te geven’’, schrijft Schuiling in het VVD-blad Liberaal Vizier. ‘’Een houding van ‘het is hier wel mooi ja’ laat de stad in slaap sukkelen.’’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het is nu tijd voor actie, voordat vele grootwinkelbedrijven over enkele jaren nog slechts ver buiten het centrum te vinden zijn. De Grote Markt is aan de achterkant bovendien lelijk en onveilig, meent de wethouder. De stad zou het in vergelijking met andere steden, ondanks het Binnenstad Beter-project, niet goed doen. Bezoekers besteden te weinig in Groningen en blijven vaak te kort. ‘’Als deze trend zich doorzet vangen omliggende steden onze consumenten af’’, vreest Schuiling.
Het spreekwoordelijke likje verf, door de SP gezien als afdoende vervanger van het door het referendum afgeketste ontwikkelingsprogramma van vierhonderd miljoen gulden, kan het centrum niet redden, meent Schuiling. Met een verwijzig naar de pijnlijke nederlaag die het college leed bij het Grote Markt-referendum, stelt hij dat het niet nog een keer moet gebeuren dat de plannen voor een stadsvernieuwing grotendeels worden opgehangen rond de vraag ‘wel of geen parkeergarage’. ‘’Het is tijd de ambitie en daadkracht waarmee we andere projecten oppakken ook op de Grote Markt los te laten’’.