nieuws

09 sep 2001, 00:12

Schlebusch: ‘Met slechte bereikbaarheid Groningen van centrum valt het reuze mee’

Met de slechte bereikbaarheid van de Groningse binnenstad valt het reuze mee. Het is vooral een imago-probleem, dat Groningen te danken heeft aan middenstanders, die jarenlang luidkeels hebben verkondigd dat Groningen zo slecht bereikbaar was. Maar in Groningen kun je bijna overal makkelijk komen met de auto.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat betoogde gisteren Piet Hein Schlebusch, lid van de Buurtvereniging Hortusbuurt. Hij reageerde tijdens het Forum op een hartekreet van hoogleraar planologie P.H. Pellenbarg. Die vindt dat uit de enquete één ding duidelijk is geworden, namelijk dat Ommelanders vinden dat het centrum van Groningen slecht bereikbaar is.
Schlebusch is het daar niet mee eens ‘Als je in Amsterdam woont, dan lach je je te barsten, zo goed is Groningen bereikbaar. En als er al wat problemen zijn dan komt dat door het feit dat Groningen de enige echte stad is in het Noorden, en dat trekt natuurlijk extra bezoek aan’, zo betoogde hij. De kwestie van de bereikbaarheid is het onderwerp dat tot nu toe voor de meeste verdeeldheid lijkt te zorgen bij het Grote Markt Forum.