nieuws

16 okt 2001, 00:12

Scheepswerf Van Diepen schrapt 37 banen

Scheepswerf Van Diepen in het Groningse Waterhuizen schrapt 35 van de honderd banen. Dat zegt de huidige directie, die het bedrijf van de familie Van Diepen overneemt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens algemeen directeur A. de Jonge is er geen andere mogelijkheid, wil de werf overleven. ,,De financiële situatie van de werf is niet goed en op dit moment blijven de orders uit. Om nieuw kapitaal aan te trekken, zijn er maatregelen nodig”, zegt de Jonge.
Volgens FNV-Bondgenoten zijn de huidige moeilijkheden te wijten aan de bedrijfsvoering van de vorige directeur en huidige eigenaar J. van Diepen. Deze moet daarom meebetalen aan een sociaal plan voor de werknemers, zegt vakbondsbestuurder A. de Vos. ,,De Van Diepen’s hebben veel geld verdient aan dit bedrijf en mogen nu best een bruidschap meegeven. Wij zullen ervoor zorgen dat ze hun verantwoordelijkheid niet ontlopen”, aldus De Vos.
FNV-Bondgenoten laat samen met de ondernemingsraad een extern onderzoek uitvoeren, om te kijken of de ontslagen inderdaad nodig zijn. Vervolgens zal zij haar eisen voor een sociaal plan bij de familie Van Diepen neerleggen. J. van Diepen wilde geen commentaar geven.