nieuws

19 jul 2001, 00:12

Sacha laatste in macabere rij die begint in 1993

Sacha, die gistermiddag ontkleed en waarschijnlijk vermoord werd aangetroffen in het Slochterdiep in Groningen is de vijfde in een rij van moordzaken van prostituees die begint in 1993.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 1993 werd voor het eerst het stoffelijk overschot van een tippelaarster in het water in Groningen aangetroffen. Het betrof het lichaam van Michelle Fatol dat in het Hoendiep werd gevonden. Een jaar later werd in het Eemskanaal bij Appingedam het lichaam gevonden van Annelies Reinders. Een zeer gruwelijke ontdekking werd gedaan in 1995, toe het romp van het lichaam werd gevonden van Antoinette Bont in het Winschoterdiep. Later werden haar ledematen gevonden in het Peizerdiep. Die zaten in een sporttas van de EDON. De politie startte toen een grootschalig onderzoek, waarbij alle EDON-medewerkers werden opgeroepen om zich te melden met de EDON tas die ze gekregen hadden als Kerstgeschenk. Iedereen moest vertellen waar zijn tas gebleven was. Dat liep helaas op niets uit.
Enkele dagen nadat het lichaam van de studenten Anne de Ruyter de Wildt op Koninginnedag 1997 werd gevonden, werd in mei het lichaam gevonden van prostituee Shirly Herijgers. Dit lichaam werd niet gevonden in het water, maar bij de het gebouw van de pedadogische academie. Behalve deze vier prostituees, waarvan zeker is dat ze zijn vermoord, is de politie ook nog op zoek naar tippelaarster Jolanda Meijer (35). Zij is sinds februari 1998 vermist. Nu ze al zo lang weg is lijkt het waarschijnlijk dat ook zij is vermoord. In dat geval is Sacha dan niet de vijfde maar de zesde prostituee die in Groningen is vermoord.