nieuws

23 jul 2001, 00:12

Ruzie krantenfusie NDC gesust

De fusie van het Nieuwsblad van het Noorden, de Drentse Courant en het Groninger Dagblad kan volgens plan doorgaan. De directie van de NDC, de Noordelijke Dagbladen Combinatie, en de redacties van de drie kranten zijn het eens geworden over een onderzoek naar de naam die het nieuwe regionale ochtendblad voor Groningen en Drenthe moet krijgen. Daarmee is een conflict gesmoord dat de plannen voor een gemeenschappelijke krant in deze regio bedreigde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Journalisten van het Groninger Dagblad en de Drentse Courant waren ontstemd toen deze week uitlekte dat een extern bureau had geadviseerd dat de nieuwe krant Nieuwsblad van het Noorden moest gaan heten. Ze dreigden hun medewerking aan de fusie stop te zetten als de directie dit advies zou overnemen.
Na overleg met de redacties is besloten onderzoek te laten doen naar een geschikte titel. ,,Het oude advies blijft gehandhaafd. Maar we zoeken ook verder'', aldus directeur G. Lensink van de NDC. In september zal de raad van commissarissen een besluit nemen over de nieuwe naam. De nieuwe krant moet vanaf april 2002 van de persen rollen.