nieuws

07 aug 2001, 00:12

Ruim drieduizend eerstejaars starten 16 augustus met KEI-week

Het is, vanaf volgende week donderdag 16 augustus, voorgoed gedaan met de vakantie-stemming in Groningen. Dan begint voor de 33ste keer de KEI-week, waaraan dit jaar een ongekend groot aantal eerstejaars studenten deelneemt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aan de 33-ste KEI-week doen dit jaar 3500 eerstejaars studenten mee. Daarmee is het de grootste algemene introductieweek voor studenten in Nederland. Dat er zoveel eerstejaars meedoen is, zegt een woordvoerder, te danken aan de nog steeds groeiende populariteit van de studiestad Groningen. De Kei-week duurt zes dagen, een periode waarin de deelnemers kennis maken met wat de stad Groningen, RUG en Hanzehogeschool te bieden hebben op cultureel, maatschappelijk en recreatief gebied.
De opening van de KEI-week is op 16 augustus, ’s avonds vanaf half negen met optredens van Racoon, Fontane! en The Sunclub. Ook zijn er toespraken van rector magnificus prof. dr. D.J. Bosscher en voorzitter D. Houwen van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool.
Behalve de 3500 KEI-lopers bepalen ook 650 KEI-leiders en een crew van 150 personen het gezicht van de KEI-week 2001 vanaf 16 augustus.